تولید بدون توقف در جنگ و توسعه

مقدمه:

در شرایطی که بسیاری از فعالیت‌های صنعتی و تجاری تحت‌تأثیر جنگ متوقف شده‌اند، شرکت آترا زیست آرای با رویکردی جهادی و مسئولانه، مسیر توسعه و تولید خود را حفظ کرده است. به گفته دکتر علی فرجی، مدیرعامل این شرکت، «تولید بدون توقف در جنگ» نه‌تنها یک شعار، بلکه واقعیتی اجرایی بوده که از آمادگی زیرساخت‌ها، تأمین به‌موقع مواد اولیه و عزم تیم تخصصی این مجموعه حکایت دارد. در این بازه ۱۲ روزه بحرانی، آترا زیست آرای توانسته ضمن حفظ خطوط تولید، پروژه‌های تحقیق و توسعه خود را نیز ادامه دهد

متن خبر:

تولید بدون توقف در جنگ

مدیرعامل شرکت آترا زیست آرای گفت: کارخانه آترا زیست آرای در دوران جنگ ۱۲ روزه کاملا فعال بود و بدون تعطیلی نسبت به تولید محصولات خود اقدام کرد.
علی فرجی در گفت‌وگو با خبرنگار فانا با اشاره به اینکه قرار بود عرضه اولیه سهام شرکت آترا زیست آرای در بورس در اواخر خرداد ماه انجام شود، افزود: با توجه به وقوع جنگ تحمیلی در اواخر خرداد ماه، عرضه اولیه سهام شرکت در بورس به تعویق افتاد و با توجه به شرایط فعلی بورس، فعلا بعید به نظر می‌رسد که عرضه اولیه به زودی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه محصولات جدید شرکت آترا زیست آرای مراحل تحقیق و توسعه را طی می‌کنند تا به مرحله مطالعات بالینی برسند و در دوران جنگ ۱۲ روزه نیز تحقیق و توسعه در این شرکت تعطیل نشد، عنوان کرد: محصولات شرکت آترا زیست آرای در حوزه آرایشی و زیبایی هستند و با توجه به کاهش تقاضا برای این محصولات در چند هفته اخیر از سوی کلینیک‌های زیبایی و …، افت فروش رخ داده طبیعی بوده است که امیدواریم به زودی شرایط به سمت پایدار شدن برود و وضعیت فروش نیز به حالت عادی بازگردد.

مدیرعامل شرکت آترا زیست آرای در پاسخ به این سوال که آیا جنگ ۱۲ روزه تاثیرات منفی هم بر فعالیت‌های آترا زیست آرای گذاشته است یا خیر؟ توضیح داد: مقداری صادرات به بازار قبرس شمالی انجام دادیم و مابقی صادرات به دلیل توقف پروازها معطل مانده است. در مورد صادرات به سایر بازارها هم به این دلیل که در مرحله ثبت محصول در کشورهای مقصد صادرات هستیم، در ارسال مدارک و … مشکلی نداشتیم. همچنین در تامین مواد اولیه، با توجه به اینکه از قبل پیش‌بینی و نسبت به تامین مواد اولیه اقدام کرده بودیم، در حال حاضر مشکلی نداریم. تعدادی ماشین آلات تولید جدید نیز از ماه‌ها قبل سفارش داده بودیم که تا چند ماه دیگر وارد خواهند شد.

او در پاسخ به این سوال که به نظر شما عملکرد شما سازمان غذا و دارو در دوران جنگ ۱۲ روزه چطور بوده است؟ خاطرنشان کرد: به نظر من سازمان غذا و دارو در این دوران خوب عمل کرد. پیشنهاد می‌کنم برای بهتر شدن عملکرد سازمان غذا و دارو، برخی از بروکراسی‌های اداری کمتر شوند. همچنین با توجه به اینکه تولیدکنندگان داخلی قادر به تامین نیاز بازار در مورد برخی محصولات مانند مزوژل هستند، صدور مجوز واردات برای این محصولات و تخصیص ارز به آنها در شرایط فعلی کشور چندان منطقی نیست. پیشنهاد دیگر این است که سازمان غذا و دارو فرایندهای ثبت و صدور مجوز برای محصولات تولید داخل را با لحاظ استانداردهای لازم کوتاه‌تر کند، در این صورت بسیاری از محصولات جدید تولید داخل زودتر وارد بازار می‌شوند و زمینه برای کاهش واردات فراهم می‌شود.

فرجی اضافه کرد: شرکت آترای زیست آرای هم‌اکنون مزوژل لوکسیوا را در بازار دارد و چند مزوژل و فیلر جدید نیز در دست ثبت دارد که پس از طی مراحل مربوطه و دریافت مجوز سازمان غذا و دارو، وارد بازار خواهند شد.

مدیرعامل شرکت آترا زیست آرای همچنین با اشاره به اینکه خطوط شرکت آترای زیست آرای می‌توانند در زمینه تولید داروهای استراتژیک به کشور کمک کنند، افزود: با توجه به خط پُرکنی ویال (مایع و پودر لیوفیلیزه) آترا زیست آرای، به سازمان غذا و دارو اعلام آمادگی می‌کنیم که در صورت نیاز قادر به تولید داروهای استراتژیک موردنیاز کشور هستیم. ضمن اینکه در حال پیگیری پروژه تولید داروهای مونوکلونال آنتی‌بادی نیز هستیم.

به گفته وی مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت آترا زیست آرای (با نماد بورسی داترا) برای سال مالی منتهی به ۱۴۰۴/۱۲/۳۰ روز ۲۹ تیر ماه برگزار می‌شود.

نتیجه گیری :

تجربه «تولید بدون توقف در جنگ» در آترا زیست آرای، الگویی موفق از تاب‌آوری و توانمندی صنعت دارویی ایران در شرایط بحران است. نه‌تنها فعالیت کارخانه متوقف نشد، بلکه با حفظ کیفیت، صادرات، تحقیق و توسعه و برنامه‌ریزی برای عرضه محصولات جدید نیز ادامه یافت. این عملکرد حرفه‌ای نشان می‌دهد که شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی می‌توانند حتی در بحران‌های امنیتی نیز پشتیبان نظام سلامت کشور باشند و در تولید داروهای استراتژیک نقش‌آفرینی کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *